company logo

Private bank, collectief belang

Degroof Petercam company logo

Al meer dan 20 jaar is Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) geïntegreerd in ons beleggingsbeleid. Onze lange ervaring en ons goed functionerend beleggingsproces komen onder meer tot uiting in ons aanbod aan beleggingsproducten die beantwoorden aan de ESG- en duurzaamheidscriteria.

Een beleggingsstrategie volgens duidelijke ESG-criteria

Onze beleggingsstrategie is gebaseerd op het selecteren van beleggingsproducten die voldoen aan 3 criteria: milieu (E), sociaal (S) en goed bestuur (G). Deze ESG-criteria worden wereldwijd algemeen aanvaard als dé manier om een duurzamer bedrijfsleven en een duurzamere samenleving op te bouwen. Dankzij het filter dat wij hanteren is uw beleggingsportefeuille niet blootgesteld aan grote ESG-risico’s. Wij beleggen niet in bedrijven met een slecht bestuur of controversiële activiteiten. Zo hoeft u geen negatieve impact op uw rendement te vrezen wanneer dergelijke bedrijven plots negatief in de kijker zouden komen of zware imagoschade lijden, waardoor de waarde van dat aandeel zwaar onderuit zou gaan. Dankzij deze ESG-investeringen maken we samen, collectief, stap voor stap, een positieve en duurzame impact op ons milieu.

Ontdek meer over ons beleggingsbeleid en de selectiecriteria

Download uw brochure

Robuuste rendementen op lange termijn

Het onderzoeken en selecteren van beleggingsmogelijkheden behoort al sinds 1871 tot onze kernactiviteiten. Sinds 2001 analyseren en selecteren we ook beleggingsmogelijkheden die beantwoorden aan ESG- en duurzaamheidscriteria. Onze ervaring met onderzoek, analyse, en selectie van effecten die beantwoorden aan deze ESG- en duurzaamheidscriteria, stelt ons in staat robuuste rendementen op lange termijn te behalen.

Een brede waaier aan beleggingsmogelijkheden

Het engagement van de burger-consument om duurzamer te denken en te handelen, zet regeringen en ook bedrijven aan deze ESG-criteria zeer ernstig te nemen, het moet om meer gaan dan greenwashing. Wij analyseren deze bedrijven en selecteren, indien ze aan de ESG-voorwaarden voldoen, hun aandelen en obligaties voor opname in onze beleggingsportefeuilles. Zo kunt u via een brede waaier aan beleggingen die rekening houden met milieu-, sociale en bestuurskwesties, ook als burger-belegger bijdragen tot een betere toekomst voor ons collectief milieu.

Onze experts staan tot uw beschikking.

Wil u ook een positieve impact maken met uw beleggingen?

Maak een vrijblijvende afspraak
Degroof Petercam company logo
Nijverheidsstraat - 1040 Brussel België
Gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) en de Nationale Bank van België BTW BE 0403 212 172 RPR Brussel
Abonneer u op onze blog
We respecteren uw privacy en we zorgen ervoor dat uw persoonsgegevens veilig zijn.
Gereglementeerd door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) en de Nationale Bank van België BTW BE 0403 212 172 RPR Brussel
All rights reserved 2021, Degroof Petercam